Algemeen

Kamperen in de winter

Alhoewel we allemaal van zomer houden zijn er ook veel mensen die de winterdepressie doorkomen door op wintersport te gaan. Helaas hoor ik daar zelf niet bij. Persoonlijk ben ik zelf geen fan van wintersport of de kou in het algemeen. Wat is dan de oplossing wanneer ik in de winter toch op vakantie wil, een warm land natuurlijk. Daarom ga ik in de winter regelmatig naar tropische bestemmingen op vakantie. Maar dat is natuurlijk niet helemaal noodzakelijk. Ook in Europa zijn er prachtige warme vakantiebestemmingen waar je fijn op vakantie kunt gaan. Daarom bespreken we in dit artikel de leukste Europese, warme vakantiebestemmingen voor deze winter.

Kroatië

Kroatië was in het verleden niet het eerste vakantieland waar mensen aan dachten. Dit kwam onder andere doordat er in de jaren 90 een oorlog was waardoor de landen een negatief imago hadden. Maar dit is in de twintig jaar daarna verandert en nu is het een van de mooiste en meest populaire bestemmingen van Europa. De populariteit is ook gestegen doordat Game of Thrones er is opgenomen. Tegelijkertijd is Kroatië nog altijd heerlijk goedkoop en in de winter is het prachtig rustig. Het is daarom een ideale vakantie voor in de winter.

Italië

Italië is natuurlijk een ongelofelijk populaire en mooie vakantiebestemming in de zomer. Maar het zuiden van Italië is ook ongelofelijk heet in de zomer, soms zelfs ondragelijk. Dat is natuurlijk niet ideaal om een stad te ontdekken. Daarom kun je prachtig op vakantie gaan in Italië in de winter. Er zijn dan heerlijke temperaturen om te gaan kamperen. Een goede optie is bijvoorbeeld park albatros. Deze grote camping ligt in de buurt van San Vincenzo in Italië, prachtig aan de Etruskische kust. Er is een prachtig zwembad en is een echte familiecamping.

Op een dergelijke camping is het totaal geen probleem om te gaan kamperen met een tent maar tegelijkertijd kun je ook in een van de mooie stacaravans verblijven. Er zijn verschillende zwembaden op de camping, zowel een sport bad als een kindvriendelijke lagune. Ook ligt het strand slechts 800 meter van de camping vandaan.

Griekenland

Natuurlijk kan Griekenland niet uit deze lijst wegblijven. Het meest zuidelijk gelegen land in dit artikel zal zelfs in de winter dit land nog heerlijke temperaturen hebben. Daarom is Griekenland een fantastische vakantieoptie het gehele jaar door. Voor mensen die niet van de winter houden zijn al deze landen fantastische plekken voor een winterse kampeervakantie.

About Goedvoorbereidopvakantie