Vakantie checklist

Bespaar jezelf ellende en bereid goed alles voor

paspoort

Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar het kost ook wat moeite. Om echt van een vakantie te kunnen genieten zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een vakantie tot een groot succes te maken. et zal je wel enige tijd  en moeite kosten, maar tijdens je vakantie kun je dan wel echt genieten. Als alles van tevoren geregeld is hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat je op tijd op het vliegveld bent en geniet. Wil jij weten welke punten op je checklist onmisbaar zijn als je een vakantie hebt geboekt? Lees dan deze blog en je kunt voortaan zonder stress je vakantie in gaan.

Alle documenten op orde

Het zou jammer zijn als je vakantie in de soep loopt doordat je bepaalde papieren niet op orde hebt. De slimste manier is om een maand voordat je een vakantie gaat boeken even checkt of je alles in orde hebt. Je gaat op dat moment na of je paspoort nog geldig is. Mocht dat niet het geval zijn dan is het verstandig om er voor te zorgen dat je dit zo snel mogelijk regelt. Problemen met reisdocumenten op de luchthaven zijn alles behalve leuk. Ook een eventueel visum moet goed geregeld zijn, regel dit dan ook op tijd. Zo voorkom je een hoop gedoe en een slecht begin van je vakantie.

De dag van de vlucht

Iedereen weet dat je van tevoren op de luchthaven aanwezig moet zijn om een vlucht te kunnen halen. Je moet namelijk nog inchecken én langs de security voordat je daadwerkelijk in een vliegtuig mag stappen. Sta daarom ruim van tevoren op en  ga in alle rust naar het vliegveld. Probeer zelf zo vroeg te vertrekken dat eventuele files en dergelijke omstandigheden je niet in de weg staan. Het missen van een vlucht is uitermate zonde en irritant. Zou je gaan rondreizen Bali gaat het toch niet door. Ergere teleurstellingen zijn er maar weinig.

Je koffer pakken

De slimste manier om je koffer te pakken is door voor elke dag meerdere outfits in te pakken. Zo kom je nooit voor een verassing te staan als je onverhoopt andere kleren aan moet. Ook kan het weer in andere landen soms ook ongunstig uitpakken. Door verschillende soorten én genoeg kleding in te pakken bespaar je ellende. Voor rondreizen Bali of een vakantie naar Zuid-Afrika zal kou niet snel voorkomen, maar regenen kan het wel. Tip: het oprollen van je kleding zorgt er voor dat je meer ruimte overhoudt (denk wel aan het maximale gewicht).

About Goedvoorbereidopvakantie