Algemeen

Goed voorbereid op vakantie met een rubberboot

rubberboot plaatje

Als Nederlanders zijn we echte watersporters. Veel Nederlanders gaan daarom op vakantie met hun boot. Een mooi jacht of motorboot. Als je echt goed voorbereid op vakantie wil dan is het handig om ook een rubberboot mee te nemen. Met een rubberboot kan je er namelijk voor zorgen dat als je voor anker gaat dat je toch relatief eenvoudig even naar de wal kan om bijvoorbeeld je boodschappen te doen. Of bijvoorbeeld als je kinderen even lekker willen ravotten op het water. Het gemakkelijke van een rubberboot is dat deze relatief makkelijk op te bergen is in de winter. Als je een wat kleiner formaat hebt kun je deze prima kwijt op je zolder of in je garage. Maar waar let je nu op bij de aanschaf en wat is er zoal te koop? Lees snel verder

Welke formaten rubberboot zijn er?

De kleinste rubberboot die meestal in het assortiment aanwezig is heeft een formaat van 2,5 meter. Hier kunnen 1 en met een beetje moeite twee personen in. Zoals hierboven al aangegeven bij uitstek geschikt als bijbootje als je lekker met de grote boot op vakantie gaat. Met een paar roeispanen erbij kunnen je kinderen hierin een prima tijd hebben. Verder is het bijvoorbeeld ook heel geschikt om mee te gaan vissen. Je kunt met zo’n klein formaat goed op plekken komen waar je met een grotere boot niet bij kunt en wellicht de vis vangen die je voor ogen had. Zeker voor het vissen zou je er dan een elektrische buitenboordmotor achter kunnen hangen. Deze zijn zo goed als geruisloos en je komt er prima mee van A naar B. Niet al te snel, maar als dat je niet veel uitmaakt is het een prima oplossing. De formaten gaan vervolgens steeds met een halve meter voorruit. Tot grote formaten. Denk daarbij aan de boot van de nederlandse reddingsmaatschappij, wat feitelijk ook een rubberboot is.

Welke motor heb ik nodig bij mijn rubberboot?

Meestal zit er achter een rubberboot een zogenaamde buitenboordmotor. Bij de kleinere formaten bedien je die direct en stuur je er ook mee. Bij de grotere rubberboten zit vaak een stuur waardoor het wat comfortabeler varen is. De kracht van een buitenboordmotor wordt uitgedrukt in PK’s. Hoe groter je rubberboot hoe meer PK’s je uiteraard nodig hebt. Laat je bij de aanschaf van een buitenboordmotor altijd goed adviseren door een specialist. Het vaargedrag is namelijk sterk afhankelijk van het soort motor wat je gebruikt.

About Goedvoorbereidopvakantie