Kleding

Waterpret op vakantie met een zwemvest

zwemvest plaatje

De vakantie is voor de meesten van ons toch wel het fijnste en meest ontspannen moment in het jaar. Even niet in beslag genomen worden door meetings, zakelijke e-mails en presentaties. Echt even bijtanken en alleen dingen doen waar je zin in hebt. Of je nu houdt van een relaxte strandvakantie of van een actieve vakantie op een zeilboot, een vakantie op of aan het water is gegarandeerd een succes. Ook in de vakantie staat de veiligheid voorop, dus zorg voor een goed zwemvest.

Veilig op de boot

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om de vakantie geheel of gedeeltelijk op het water door te brengen. Cruisevakanties hebben hun oubollige imago afgeschud en zijn momenteel bijzonder populair. Maar ook op een zeilboot en op luxe jachten wordt volop vakantie gevierd. Heerlijk natuurlijk om zoveel tijd op het water door te brengen, maar denk er wel aan om, zodra je op het dek staat, een zwemvest te dragen. Er kan immers altijd ineens een golf ontstaan waardoor je uit balans raakt en van boort valt. Als je een zwemvest draagt ben je er in ieder geval van verzekerd dat je snel weer boven komt drijven.

Waterpret met een zwemvest aan

Niet alleen aan boord van een boot of schip is het sterk aan te raden om een zwemvest te dragen. Ook als je tijdens je strandvakantie een activiteit op het water gaat doen is het heel verstandig om er een te dragen. We kennen allemaal het beeld van een groep mensen die op een opblaasbanaan wordt voortgetrokken door een motorboot. Ontzettend leuk natuurlijk, maar als je er van af valt wil je wel zo snel mogelijk weer boven water komen. Met een zwemvest aan is dit geen probleem en bovendien ben je goed zichtbaar in het water.

Veiligheid voor iedereen

Nu kan je misschien denken dat een zwemvest overbodig is als je in het bezit bent van je zwemdiploma’s, maar niets is minder waar. Het kan gebeuren dat je met een behoorlijke klap in het water valt en dat je je oriëntatie verliest. Het is dan heel erg lastig om goed boven water te komen. Bovendien kan je door de klap iets versuft zijn waardoor je niet goed in staat bent om boven water te komen. Een zwemvest zorgt ervoor dat je direct naar de wateroppervlakte drijft. Niet alleen kinderen hebben dus baat bij het dragen van een zwemvest, maar ook volwassenen zijn zo het meest veilig op het water.

About Goedvoorbereidopvakantie