Vakantie checklist

Touringbus huren: wat je moet weten

touringbus huren

Wil je er een keer even lekker tussenuit met de familie maar pas je niet met zijn allen en iedereens bagage in de auto? Of heb je een reisje gepland met grote groepen mensen van bijvoorbeeld je werk, school of vereniging? Met een touringbus huren heb je veel ruimte en comfort voor grote groepen mensen. Het is vaak slimmer, gezellig en goedkoper om vervoer te delen bij dit soort gelegenheden. Door een touringbus te huren gun je jezelf net dat beetje extra luxe!

Over touringbus huren

Eerst werden bussen alleen als lijndienst gebruikt. Vanaf ongeveer de jaren twintig werden ze ook steeds vaker gebruikt voor uitstapjes. Toen mensen steeds verder gingen reizen ontstond er natuurlijk ook veel meer vraag naar comfort in bussen. Zo ontstond langzaam de touringbus. Hetzelfde formaat als een standaard lijndienst bus, maar met een meer luxe interieur voorzien van meer comfort en extra voorzieningen. Een touringbus huren wordt nu vaak gedaan voor tripjes en reizen voor grote groepen.

Kenmerken van een touringbus zijn dat er meer zitplaatsen zijn dan in een gewone bus, meestal vier op een rij met een gangpad in het midden. De inrichting en bekleding is gericht op comfort, want juist voor lange reizen is het belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk zit. Onder in de bus is een bagageruimte zodat je niet je tas of koffer bij je voeten hoeft te hebben. Dit kan er namelijk snel voor zorgen dat je toch niet echt lekker zit en voor een lange reis is dat erg lastig! In de besturing zijn touringbussen vaak handmatig in plaats van met een automaat omdat dit voor minder schokken bij het optrekken zorgt. Dit met oog op het feit dat mensen tijdens lange ritten vaak gaan slapen om de tijd door te komen. Met een touringbus huren weet je dus zeker dat er echt over je comfort is nagedacht!

Wat moet je weten bij een touringbus huren?

Je kunt een touringbus huren voor verschillende gelegenheden. Daarom kunnen je wensen voor een touringbus huren dus ook erg uiteenlopen. Over het algemeen passen er rond de 70 mensen in een touringbus, maar als dit niet genoeg is kun je ook een dubbeldekker touringbus huren. Ook kun je een touringbus huren voor verschillende periodes: een paar uur, een hele dag of bijvoorbeeld een heel weekend of week. De prijs kan ook afhankelijk zijn van het seizoen, de afstand die je ermee af gaat leggen en in welk deel van de week het touringbus huren plaatsvindt.

About Goedvoorbereidopvakantie